17 Temmuz 2019 Çarşamba

Emlakçı Patlatma!!!

Merhaba,

Bugün size bütün gayrimenkul sektörünün bildiği bir terimden bahsedeceğim.

Emlakçı Patlatma Nedir?

Herkes hayatında satılık yada kiralık gayrimenkul arayışını illaki bir kez deneyimlemiştir.
Burada göze çarpan olay mükerrer ilanlardır. Yani bir gayrimenkulün birden fazla emlakçı tarafından çalışılıyor olması. Buna ayrıca açıkportföy de denmekte. Daha çok yerel emlakçıların tercih ettiği çalışma tarzı olan açıkportföyün avantajlı ve dezavantajlı durumları mevcut. Bu durum başlı başına bir konudur. Lakin benim deneyimlediğim kadarıyla Emlakçıların en çok haz aldığı iki durum var bunların bir tanesi işlem gerçekleştirmek yani satış veya kiralama yapmak. İkincisi ise Meslektaşını patlatmak. Gelelim mevzumuza, emlakçı patlatma işlemi hem ev arayışında olan potansiyel müşterilerin gerçekleştirdiği bir konu hem de emlakçıların birbirlerine yapmış olduğu bir kötülüktür aslında. Nasıl gerçekleşiyor. Çoğu mal sahibi hızlı sonuç almak için birden fazla emlakçı ile çalışmak ister. Bu çalışma tarzında da sözleşmeye yer yoktur. Bundan dolayı etik olmayan bir kısım sonuçlarla karşılaşabilirsiniz. Ne gibi?

- Emlakçı müşteri getirir, müşteri emlakçıyı devre dışı bırakarak mal sahibine ulaşır.
- Emlakçı müşteri getirir, müşteri bu dairenin başka emlakçılarda olduğunu gördüğünde iki emlakçıyı çarpıştırmaya yönelir. Bu çarpışma sonucu gerek komisyon fedakarlıkları, gerekse ikna kabiliyetiyle biri diğer emlakçının hakkına girmiş olur.

Unutmayın sizin zamanınız ne kadar kıymetliyse aynı işi yapan meslektaşınızın zamanı o kadar kıymetli. Siz ne kadar emek harcadığınızı düşünüyorsanız emin olun diğer meslektaşınızda okadar emek harcıyor. Benim düşüncem, işimizin temeli çevre ve insan ilişkileriyle doğru orantılı olduğundan dolayı, böyle etik dışı davranışlar sergilendiğinde kar olarak gördüğünüz durumlar uzun vade de alehinize zarar olarak yansıyacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder